hunebedcity

Over Hunebedcity

Marissa Hoedeman is samen met moeder Wilma de drijvende kracht achter het plan Hunebedcity.

Het voormalige gemeentehuis van Borger, vlak naast de dorpskerk in het centrum van Borger gelegen, is aan de sloophamer ontkomen. Het pand is in de zeventiger jaren ontworpen door architect Cor Kalfsbeek. Het is een echt seventies pand, met splitlevelniveaus en een doolhof aan gangen met allerlei verborgen hoekjes.

Door een paar openingen in muren te maken, kon er een heus winkeldorp van worden gemaakt. Wandel op uw gemak van winkel naar winkel en verbaas u over de vele creatieve uitspattingen die u onderweg tegenkomt. Wat te denken van een kozijn met een mozaïek van Blond mokken? Scherven brengen geluk dachten moeder en dochter toen er een ongeluk met het Blond servies gebeurde in het oude pand. En zij bewaarden de scherven goed om later te kunnen gebruiken.

Een bijzondere herbestemming

Bij Hunebedcity zijn we trouwens heel erg van hergebruik. Zo zijn de tafels in het lunchcafé gemaakt van de eiken vloerdelen van een loopbrug die zich in het oude gemeentehuis bevond. En de keldertrap naar het keukenmagazijntje is nu in twee stukken terug te vinden in de delicatessenwinkel en in de babyhoek.

Ook de bijzondere verlichting is omgebouwd naar Led, zodat de armaturen van vroeger nog steeds kunnen worden gebruikt. En best wel heel bijzonder….de val dempende vloer in de speelgrot is gemaakt van oude versnipperde sportschoenen. Een pand dat op de nominatie stond om gesloopt te worden, is nu heel waardevol geworden en biedt werk aan veel mensen met een arbeidsbeperking.

Wat is er te doen in Hunebedcity

U kunt lekker komen genieten in ons lunchcafé en naar hartenlust winkelen in ons winkeldorpje. In het dorpje slentert u door diverse winkeltjes met aan het einde van de wandeling een kassa om af te rekenen. De wegwijzer wijst u wat er zoal te vinden is in het winkeldorp. Natuurlijk is er een hoofdrol weggelegd voor onze zelfgemaakte streekproductenlijn Lekker Drents en onze eigen snoepjes en thee van Lekker Hip.

Belangrijkste gasten zijn voor ons de kinderen. Die moeten het naar hun zin hebben en daar doen wij alles voor. Kinderen kunnen heerlijk bij ons spelen in de speelgrot of hun verjaardag bij ons komen vieren. Wat te denken van een Freak Shake party? Of een Inscape Room avontuur? Of je diploma halen op de heksenschool? Kom ook gerust met eigen plannen, wij denken graag met u mee.

Maar er is nog meer! Zo zijn er diverse ruimtes te huur voor een feestje of bijeenkomst, maar ook als kantoor/werkplek. Wij zorgen dat het u nergens aan zal ontbreken.
Let ook op onze evenementen. Wij zullen regelmatig leuke dingen organiseren, vaak speciaal gericht op gezinnen. En met mooi weer kunt u lekker genieten op ons terras, dat zo mooi centraal tussen het groen en de dorpskerk is gelegen.

Wat er te doen is in Hunebedcity
Winkelmand